Μία πρωτοποριακή κλινική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical Interventions in Aging (Νοέμβριος 2013) έδειξε για πρώτη φορά ότι ένα συμπλήρωμα διατροφής με μικρο-θρεπτικά συστατικά (Perfectil Platinum της Vitabiotics) μπορεί να βοηθήσει κατά της γήρανσης του δέρματος που προκαλείται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα (πρόληψη τραχύτητας επιδερμίδας, λεπτών ρυτίδων).

Πρόκειται για την 1η έρευνα παγκοσμίως που δείχνει ότι ένα συμπλήρωμα ομορφιάς με μικρο-θρεπτικά συστατικά (Perfectil Platinum της Vitabiotics) μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των επιπτώσεων του χειμώνα στη γήρανση του δέρματος.

Σχετικά με τη μελέτη

Στη μελέτη (διπλή-τυφλή ελεγχόμενη με placebo) συμμετείχαν 80 υγιείς γυναίκες ηλικίας 35-55 ετών, οι οποίες λάμβαναν είτε 2 ταμπλέτες Perfectil Platinum είτε 2 ταμπλέτες placebo ημερησίως για 4 μήνες. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε κατά την χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος – Απρίλιος).

Η μελέτη διεξήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. Jacques της Μπεζανσόν, ένα από τα παλαιότερα ιατρικά ιδρύματα της Ευρώπης που χρονολογείται από το 1182 και αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα και σημαντικά κέντρα δερματολογικής έρευνας της Γαλλίας.

Αποτελέσματα μελέτης

Στις γυναίκες που πήραν placebo (δεν πήραν συμπλήρωμα διατροφής) παρατηρήθηκαν:

  • σημαντικές αυξήσεις στην τραχύτητα της επιδερμίδας
  • λεπτές ρυτίδες
  • σημαντικά μειωμένο πάχος του δέρματος
  • μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος

Αντίθετα, στις γυναίκες που έλαβαν το συμπλήρωμα ομορφιάς με μικρο-θρεπτικά συστατικά:

  • δεν παρατηρήθηκαν τέτοιες μεταβολές
  • το πάχος του δέρματος παρέμεινε σταθερό
  • το συμπλήρωμα διατροφής τις προστάτευσε από την επιδείνωση των λεπτών ρυτίδων στην επιδερμίδα

Επίσης:

  • Οι λεπτές ρυτίδες ήταν κατά 2,5 φορές αυξημένες στην ομάδα που πήρε placebo σε σχέση με την ομάδα που έλαβε το συμπλήρωμα διατροφής.
  • Η τραχύτητα του δέρματος αυξήθηκε σε διπλάσιο βαθμό στην ομάδα που πήρε placebo σε σχέση με την ομάδα που έλαβε το συμπλήρωμα διατροφής.

Η μελέτη κατέληξε ότι το Perfectil Platinum μπορεί να αποτρέψει την αρνητική επίδραση του χειμώνα στο δέρμα.

Ο καθηγητής Philippe Humbert, επικεφαλής της τμήματος Δερματολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Μπεζανσόν και παγκοσμίου φήμης επιστήμονας με εξειδίκευση στη μελέτη του δέρματος και τις δερματολογικές αναλύσεις, ηγήθηκε της μελέτης. Ο ίδιος σχολίασε:

«Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι οι γυναίκες που θέλουν να προστατέψουν το δέρμα τους από τις κακές καιρικές συνθήκες του χειμώνα, θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση ενός συμπληρώματος διατροφής, όπως το Perfectil Platinum. Το κρύο και η ξηρότητα του καιρού κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην κατάσταση του εκτεθειμένου δέρματος και ιδιαίτερα του προσώπου. Με το πέρας του χρόνου, οι αλλαγές στην τραχύτητα, το πάχος και την ελαστικότητα του δέρματος οδηγούν στην ορατή γήρανσή του».

Συμπέρασμα

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, η ποιότητα του δέρματος υποβαθμίζεται λόγω των κρύων και ξηρών συνθηκών, των μεγάλων μεταβολών στη θερμοκρασία (ζέστη στους εσωτερικούς χώρους, κρύο στους εξωτερικούς) και του αέρα. Όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στην επιδερμίδα και να οδηγήσουν στην αύξηση της τραχύτητάς της. Μακροπρόθεσμα, οι μεταβολές αυτές μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Το Perfectil Platinum περιέχει ένα εύρος θρεπτικών συστατικών, όπως βιοθαλάσσιο κολλαγόνο, προανθοκυανιδίνες από φλοιό πεύκου και εκχύλισμα σπόρων κόκκινου σταφυλιού, λυκοπένιο και άλφα λιποϊκό οξύ, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τα σημάδια της γήρανσης που προκαλούνται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Για να μάθετε περισσότερα για το Perfectil Platinum πατήστε εδώ